امروز میخوام یه عصرونه توپ و اصیل قزوینی رو معرفی کنم
" دُیماج " Doymaj
مواد لازم:
نان لواش خرد شده ۵۰۰گرم
سبزی خوردن ۲۵۰گرم
پیاز بزرگ ۲عدد
سیر ۳تا۴حبه
گردوی خرد شده ۱لیوان
خیار ۲عدد
کره ۱۰۰گرم
پودرگلپر ۱قاشق غذاخوری
سماق ۱قاشق مرباخوری
پنیر کهنه(محلی) یک دوم پیمانه
طرز تهیه:
1- نان ها رو تو سینی یا روی پارچه پهن میکنیم تا خشک بشن.
2- بعد نونها رو خرد میکنیم. نباید خیلی خرد یا ریز بشه در قدیم نونها رو میریختن تو هاون و میکوبیدن بعد از الک رد میکردند تا آرد نون گرفته بشه بعد خرده نونهای بزرگتر رو برای دیماج استفاده میکردند.
3- با مقدار کمی آب ولرم و خیار رنده شده نونها رو نمدار میکنیم. نباید آب رو یک دفعه اضافه کنیم چون خمیر میشه کم کم تا حدی که نونها کمی نمدار بشه بعد با دست خوب مخلوط میکنیم
4- روی نونها رو با یک پارچه تمیز میپوشونیم تا نونها نمدار بمونند.بعد میریم سراغ خرد کردن سبزی+گردو+و....
5- بعد سبزی خوردن خرد شده+پیاز سرخ کرده+سیر رنده شده(رنده ریز) + پنیر + گردوی خرد شده + گلپر+ سماق + فلفل رو اضافه میکنیم.
6- حالا خیار رو خرد میکنیم به اندازه ای که تو سالاد شیرازی هست و به موادمون اضافه میکنیم.
7- و در آخرکره ذوب کرده +زردچوبه که کمی تفت داده شده رو اضافه و خوب با هم مخلوط میکنیم دوباره با پارچه میپوشونیم و میذاریم کنار یکساعتی بمونه تا مواد خوب به خورد هم برن و مزه دار بشن بعد هم در ظرف موردنظرتون بریزین و نوش جان کنید...
در قدیم دویماج رو داخل کاسه میریختن و خوب با پشت قاشق فشار میدادند تا به صورت فشرده دربیاد بعد در ظرف مورد نظر برمیگردونند و تزیین میکردند.
ویا اینکه مقداری برمی داشتند و در دست به شکل بیضی درمی آوردند و میل میکردند.
* به این روش آخِری مِگیمان مُشتالا Moshtala
نکته:
۱.میتونیدمقدار سبزی+سیر رو بسته به ذائقه تون کم و زیاد کنید.
۲.اگه پنیر کهنه در دسترستون نبود میتونید از پنیر لیقوان هم استفاده کنید.(رنده شده)
۳.بعضی ها در دیماج از پیاز خرد شده هم استفاده میکنند.
۴.به جای کره میتونید از روغن حیوانی هم استفاده کنید.