این غذا جزء غذاهای سنتی قزوینه و معمولاً برای مراسم ها(مخصوصاً نذری های ماه محرم) استفاده میشه و فوق العاده خوشمزه است.
مواد لازم:
1.گوشت ریز شده 1 پیمانه
2.زرشک 2 قاشق سوپ خوری
3.شکر یک قاشق سوپ خوری
4. پیاز سرخ شده یک قاشق سوپ خوری
5.رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری
6.خلال پرتقال یک قاشق سوپ خوری
7.بادام یک قاشق سوپ خوری
8.پسته یک قاشق سوپ خوری
٩.کره به مقدار لازم
١٠.نمک به مقدار لازم
۱۱. هل و دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
۱۲. زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. گوشت را با مقداری آب می پزیم بعد از تمام شدن آب آن را با روغن تفت می دهیم.
2. زرشک و شکر و کره را باهم مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا کره کمی آب شود و خلال بادام و پسته را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
3. خلال پرتقال را 2 تا 3 بار در هر بار به مدت 2 الی 3 دقیقه میجوشانیم و به مدت 1 ساعت داخل آب سرد میگذاریم تا تلخی آن گرفته شود.
4. به گوشت تفت داده شده پیازسرخ شده و رب گوجه فرنگی و نمک و هل و دارچین و زردچوبه اضافه میکنیم و تفت می دهیم.یک پیمانه آب اضافه میکنیم و به مدت 1 تا ۱.۵ ساعت می گذاریم تا بپزد.
۵.زعفران (زعفران را از قبل با مقداری گلاب خیس می کنیم) و خلال پرتقال و زرشک و خلال بادام و پسته که از قبل آماده کرده بودیم با هم مخلوط می کنیم و آن را به مقداری از برنج اضافه میکنیم.
۶. ابتدا برنج ساده را در دیس می ریزیم و بعد خورشت را روی آن می ریزیم و سپس مخلوط برنج زعفرانی را به آن اضافه می کنیم.
امروز که چشمم به حیاط خونمون افتاد دیدم یه مهمون خیلی عزیز و گرامی تو باغچه و روی درختها جا خوش کرده.
مهمون هروقت تشریف بیاره قدمش روی چشم ، با اینکه چند روز دیگه قرار عروس سبزینه پوش بهار مهمون باغها و باغچه هامون باشه ولی با اینحال خوش آمدی عروس سپید پوش زمستون
از قدیم گفتن هر چه از دوست رسد نیکوست تو هم هدیه دوست هستی قدمت روی چشم
( این هم دو تا عکس از باغچه خونمون )
حمام قجر یکی از کهنترین و بزرگترین گرمابههای قزوین است که در سال ۱۰۵۷ هجری قمری به وسیله امیر گونه خان قاجار قزوینی از سرداران شاه عباس صفوی به دستورشاه ساخته شده و نخست "حمام شاهی" نام داشته است.
مساحت آن حدود ۱۰۴۵ متر مربع است.حمام از سه بخش اصلی سربینه، میاندر و گرمخانه و همچنین از دو قسمت جداگانه زنانه و مردانه تشکیل شده است، در اصلی آن رو به جنوب باز میشود و با راه پلههای مارپیچ به سربینه منتهی میگردد.سربینه بزرگ گرمابه که حوض زیبایی در وسط آن قراردارد شش شاهنشین و طاق نما را در پلانی هشت ضلعی با راهرویی به گرمخانه پیوند میدهد.
این اثر تاریخی در سال ۱۳۷۹ توسط میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوینخریداری و با سرمایه گذاری شهرداری قزوین و مدیریت سازمان نوسازی و بهسازی مرمت شد و هم اکنون به عنوان موزه مردمشناسی در ۳ بخش اقوام، آداب و رسوم و مشاغل مورد بازدبد علاقه مندان قرار می گیرد.بقعه متبرک شاهزاده حسین، فرزند امام رضا (ع) متوفی به سال 201 ه. ق. یکی از زیارتگاه های مهم قزوین است که از قرن سوم همواره مورد توجه مردم واقع شده است. بنای باشکوه این امام زاده در حمله مغول و کشمکش های دوره صفوی آسیب کلی دید که بازسازی گردید.
به غیر از ضریح نفیس چوبی که از شاهکارهای بی نظیر منبت کاری سال 806 ه. ق. باقی مانده، بقیه بنا از آثار دوره شاه طهماسب، شاه صفی و ناصرالدین شاه است. صحن این امام زاده دارای دو در ورودی اصلی در شمال و جنوب و دو در فرعی در شرق و غرب بنا است
آستانه سردر شمالی، توسط سعدالسلطنه فرماندار قزوین در زمان ناصرالدین شاه بازسازی شده و نقوش هندسی، تزئینات کاشی کاری، درهای بلند و شش مناره کوچک بر فراز آن تشخص ویژه ای به بنا بخشیده است. صحن بزرگ امام زاده که با 52 ایوانچه گرداگرد بقعه را فرا گرفته نمونه اعلای هنر کاشی کاری و معماری دوره قاجار است.
منابع:
anobanini
راهنمای گردشگری قزوین، آینه تاریخ و طبیعت ایران، مدیریت ایرانگردی و جهانگردی استان قزوین